book a room

Welkom bij Best Western Museumhotels Delft

Museum en Hotel?! Jazeker, unieke schilderijen van o.a. Chris Stevens, keramiek van Dora Dolz en Kathinka Roovers en aquarellen van Marijke Boomsma geven een extra dimensie aan ons hotel. 

Het hotel heeft haar naam te danken aan diverse kunstobjecten in de openbare ruimtes en kamers. De kunstprojecten genaamd Hedendaags Delfts Blauw en de Verbeelding van de Dierenriem hebben een relatie met keramiek wat heel bijzonder is in een stad als Delft met zijn Delfts Blauw. Het kunstproject Stille Wachters, Delft steen voor steen is onze nieuwste aanwinst. De nieuwe kerk van Delft staat centraal in dit kunstproject.

Ons hotel heeft 66 kamers en is gesitueerd in drie monumentale gebouwen: het Museumhotel, de Residence en de Gallery. De kamers zijn verschillend van formaat en karakter en zijn ondergebracht in twaalf eeuwenoude (grachten)panden en patriciershuizen. Via soms kleine aparte en onverwachte gangetjes, wordt u geleid naar de verschillende vertrekken en verdiepingen. De drie gebouwen hebben een eigen ontbijtzaal en een gemeenschappelijke gezellige bar die uitkijkt op de oudste gracht van Delft.

Wie zijn wij

Iedere dag wordt er met veel plezier gewerkt om het onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Onderling hebben we ook veel plezier en werken we met een hoop lol en passie. Maak via onze lipdub kennis met onze geweldige medewerkers!

 

Het Museumhotel

Het Museumhotel is gelegen aan de Oude Delft, het oudste gedeelte van de stad. Het Museumhotel huisvest ons nieuwste kunstproject, Stille Wachters, Delft steen voor steen. De nieuwe kerk van Delft staat centraal in dit kunstproject. Als een stille Wachter die al eeuwen op de markt staat en alles heeft gezien. Van grote doeken waarin de kerk met zijn imposante toren centraal staat naar het miniscule silhouet van de toren in een schapenwei.

De Residence

De Résidence huisvest binnen en buiten een bijzondere permanente keramische kunstcollectie, Hedendaags Delfts Blauw, van de Spaans-Nederlandse Dora Dolz. In iedere kamer van de Résidence is een uniek modern Delfts Blauw tegeltableau in de muur ingemetseld.

De Gallery

In de Gallery staan twaalf bijna manshoge beelden, ontworpen door keramiste Katinka Roovers. Deze sculpturen zijn geboetseerd en geïnspireerd op de tekens van de Dierenriem. De geschiedenis van het Gallery gebouw begint al in de 16e eeuw, op de fundamenten is in 1908 een nieuw statig pand verrezen, in Neorenaissance stijl gebouwd.